-->
Textual description of firstImageUrl

Blog Açmak: Blog Nasıl Açılır?

Cumartesi, Kasım 05, 2016
tarihinde yazıldı
' da yazıldı
Bu yazımızda blog açmak isteyen ancak nasıl bir yol izleyeceğini bilmeyenler için kolay bir anlatım yapacağız. Aşama aşama ilerleyeceğiz. Hadi başlayalım.

1- Blog açmak istiyorum. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.
Öncelikle blog ve blogger dünyası hakkında herhangi bir bilginiz yoksa blog açabilmenin en kolay yolu için size bir adet gmail uzantılı e-posta adresi gerekmektedir, ki bu e-posta adresi blogunuzun kontrol paneline giriş yapıp yazılar paylaşabilmeniz için gerekli. Onun dışında başka bir şey için gerekli değil. Yani halihazırda kullanıyor olduğunuz bir e-posta adresiniz olabilir ancak gmail uzantılı değilse blog açmanın ilk aşamasında işinize yaramayacak.


Yani bir gmail uzantılı e-posta adresi almanız şart. Bunun için buraya tıklayarak kayıt olacağınız sayfaya gidebilirsiniz ve karşınıza çıkması gereken sayfa şöyle olmalıdır:

nasıl blog açılır, blog açacaklara tavsiyeler


Bu sayfada sağ taraftaki kutuların hepsini eksiksiz doldurup ilerledikten sonra açacağınız blog için gerekli e-posta adresini almış olacağız. Artık blog açma aşamasına geçebiliriz.

2- Blog açıyoruz.
Blog açmak için ilk önce buradan Blogger sayfasına gidiyoruz.

blog nasıl açılır, nasıl blog açılır, blog açma

Karşımızda çıkan sayfa bu şekildeyse sağ üst taraftan oturum aç linkine tıklayıp yeni aldığımız gmail uzantılı e-posta adresimiz ve şifremizle giriş yapacağız. Açılan sayfa böyle değilse muhtemelen daha önce gmail e-posta adresinizle oturum açmış olduğunuz içindir ve bu durumda sizden bir profil oluşturmanızı isteyecektir. İki farklı profil seçeneği sunacak: Google+ Profili ve Blogger Profili. Başlangıç için şimdilik Blogger Profili'ni seçmeniz daha uygun olacaktır çünkü daha az detaylı bir profil. İlerde istediğiniz zaman Google+ Profiline geçiş yapabilirsiniz. Hatta aslına bakılırsa birçok kullanıcı Blogger profilinden Google+ Profiline geçiş yaptığı için pişman olmaktadır. Çünkü daha detaylı bir profil ve daha çok ilgi istiyor güncel tutulması gerekiyor profilin yararlı olması için. Her neyse bunlar detaylar. Blogger profili seçip ilerledikten sonra bir profil ismi seçmenizi istiyor. Daha sonra bu profil ismi değiştirilebiliyor. Bir isim ya da takma isim girip ilerleyin. Ardından Blogger Yönetim Paneli karşınıza çıkıyor. Sayfanın solunda Yeni Blog Diye bir buton var ona tıklayıp yeni oluşturacağımız blog için bir başlık yani blog adı, bir adres ve bir tema seçmemiz gerekiyor. O ekran da şöyle:
blog açma
Bu ekrandaki kısımları da doldurup Blog oluştur! butonuna basıyoruz ve blogumuzu açmış oluyoruz. Blog Rehberi'ne "Blogda nasıl paylaşım yapılır, blog yazısı nasıl yazılır?" konusundan devam edebilirsiniz.