-->
Textual description of firstImageUrl

Blogunuzun Sahipliğini Doğrulayın

Cuma, Kasım 11, 2016
tarihinde yazıldı
' da yazıldı
Önemli arama motorlarına blogunuzun sahibinin siz olduğunu belirterek kayıt yaptırdığınız zaman bu arama motorları blogunuzu ve içeriğini daha ciddiye alıyor ve önemsemeye başlıyor. İşte sizlere diğer blogların önüne geçmeniz için kullanabileceğiniz bir ayrıntı daha.


Google'a Kayıt Yaptırma

Google Webmaster Araçları adresine blogunuzun e-posta adresi ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra mülk ekle butonuna tıklayıp karşınıza çıkan kutuya blogunuzun adresini yazıyorsunuz. Daha sonra açılan sayfada blogun sahibi olduğunuzu doğrulamanızı istiyor. Doğrulama yöntemlerinden HTML Etiketini kullanarak doğrula seçeneğini seçiyoruz ve bize bir kod veriyor.

Bu kodu blogumuza eklememiz gerekiyor. Blogger.com adresinden blogunuzun yönetim paneline giriş yaptıktan sonra Şablon Sekmesinden HTML Düzenle düğmesini tıklıyoruz. Kodların göründüğü kutuda herhangi bir yere bir kez tıkladıktan sonra Ctrl + F tuş kombinasyonunu uygulayarak arama kutusunu açıyoruz. Bu kutuya <head> yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. <head> kısmını bulduktan sonra Google'ın bize verdiği kodu hemen altına yerleştirip kaydediyoruz. Ardından Google'ın sayfasına geri dönüp kodu yerleştirdiğimizi doğruluyoruz. Google'a kayıt işlemi bu kadar.



Yandex Arama Motoruna Kayıt

Yandex’te önemli bir arama motorudur bu arama motoruna blogunuzu göndererek ziyaretçi artışı sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden tıpkı Google' a kayıt yaptırdığımız gibi aynı işlemleri yapıyoruz. Ancak bunun için öncelikle bir Yandex hesabı almanız gerekiyor ve bu sayfaların tümü İngilizce. Yandex kayıt sayfası için: https://webmaster.yandex.com/


Yahoo Arama Motoruna Kayıt

Yahoo ve Bing birleştiğinden doğrudan Yahoo'ya blogumuzu kaydedemiyoruz. Yahoo arama motoruna blogumuzu kayıt edebilmemiz için hotmail gibi e-posta adresimiz ile http://www.bing.com/toolbox/webmaster bağlantısını izleyerek Bing Webmaster Araçları sayfasından oturum açmamız gerekiyor. Ardından sol üst menüden site ekleme bölümünü kullanarak kayıt yaptırabilirsiniz.


Bing Arama Motoruna Blogunuzu Gönderin

Bing arama motoruna aşağıdaki bağlantıdan sadece blog adresinizi girerek blogunuzu gönderebilirsiniz. Bunu yaparak bing üzerinden ziyaretçi almaya da başlayabilirsiniz.
Http://www.Bing.Com/toolbox/submit-site-url

Bir sonraki yazıda Blogger için farklı Arama Motoru Optimizasyonu ayarlarını paylaşacağız ve ardından bu yazının sonuna da ekleyeceğiz.
  1. Blogunuzun sahipliğini doğruladıktan sonra Blogger SEO Ayar Paketi başlıklı yazımızı okuyarak blogunuzun SEO ayarlarını yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil